OZC 1 wint eenvoudig van Mariƫnberg 1 (1-4)

Na de uitgebreide voorbeschouwingen startte zaterdag 6 oktober, klokslag 14:30, de wedstrijd Mariënberg 1 - OZC 1 met het fluitsignaal van scheidsrechter Groenhuijsen. De beste man floot een puike wedstrijd, en dat in de 'Week van de Scheidsrechter'. Nu was het ook niet een hele grimmige wedstrijd, maar desondanks bedankt! Terug naar het verloop van de wedstrijd.

Opstelling:
Rob Schuldink, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ruben Strating, Nick Hekman, Erwin Schuldink, Marvin Veerman, Tom Kok, Leon Valk (63.Lars Dunnewind), Frank Jansen (75.Jesse de Lange), Tom Simons (72.Wilmer Makkinga).

Beide ploegen begonnen enorm slordig aan de wedstrijd. Er werd snel gekozen voor de lange bal, waaruit veel balverlies ontstond. Mariënberg liet vanaf het begin van de wedstrijd zien geen intentie te hebben om hoog druk te zetten. Integendeel, de thuisploeg kwam nauwelijks van eigen helft af en dat maakte het lastig voor de Ommenaren om een vrije man te vinden rond de zestien meter van Mariënberg. Het bleef het eerste half uur voetballen tot aan een meter of dertig van de goal van Altena, de goalie van Mariënberg.

Om de tegenstander te verrassen moet er veel beweging zonder bal zijn of een keer een schot van afstand. En laat nou net dat laatste in de gedachten van de inschuivende Erwin Schuldink schieten en die plaatste de bal keurig in de verre benedenhoek. Een van de schaarse kansen in de eerste helft zette OZC op voorsprong op het scorebord. Een terechte 0-1. Een eerste helft die niet om aan te gluren was voor de supporters, maar OZC had Marienberg wel waar het hen hebben wilde. Keurig werd de voorsprong vastgehouden tot aan de rust door de bal simpelweg in de ploeg te houden.

In de tweede helft moest en zou het niveau omhoog. Vol energie en strijdlust kwam OZC de kleedkamer uit. Zoals verwacht werd had Mariënberg haar strijdplan veranderd, maar dat hinderde niet. De mannen van Berger waren simpelweg scherper, fitter en net wat overal wat sneller. De score werd dan ook terecht uitgebreid door doelpunten van Frank Jansen en Tom Simons, opgezet door de lange passen van Strating: 0-3. Mariënberg begon de ballen toen vanaf de middenlijn richting de zestien te pompen en daar had OZC het ietwat lastig mee. Zo'n minuut of vijf was OZC van slag en daardoor kon Ryan Buitenhuis op rand zestien de bal in de kruising schieten. Dat na goed terugleggen met het hoofd door Plaggenmarsch. Al snel stelde OZC orde op zaken. Na een goede uitbraak zette Marvin Veerman de eindstand op het bord: 1-4.

Mariënberg 1 - OZC 1: 1-4 (0-1)
31.Erwin Schuldink 0-1, 51.Tom Simons 0-2, 55.Frank Jansen 0-3, 66.Ryan Buitenhuis 1-3, 67. Marvin Veerman 1-4.
Gele kaart: Marvin Veerman

Zonder echt in de problemen te komen werd een goede overwinning geboekt. Daarmee zet OZC zichzelf naast Bergentheim dat verloor. Het haakt het aan bij Quick'20 dat gelijkspeelde en bij PH en Hellendoorn die nog de volle buit hebben. Volgende week hopen wij weer op een volle bak als wij thuis spelen tegen Voorwaarts V. 1 om 14:30. Be there!

Door: Hermen Schuttert
6 oktober 2018