OZC 1 eenvoudig langs Bruchterveld (1-3)

Donderdagavond 9 november stond er een oefenwedstrijd op het programma voor OZC 1. Op sportpark De Noppenweide werd VV Bruchterveld met 1-3 aan de kant gezet.

OZC speelt opnieuw in een verdedigend sterk georganiseerd systeem. Net als een week geleden toen ZZVV in de competitie knap met 3-1 werd verslagen. In Bruchterveld werken de Ommenaren wederom hard voor elkaar. Er zijn paarzame aanvallen. OZC is een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar het blijft in het eerste bedrijf bij 0-0. In de tweede helft wordt de wedstrijd opengebroken, onder meer door een uitstekende invalbeurt van Leon Valk. Na een prachtige tegenaanval die linksachterin begint bij Nout van Keulen, belandt de bal via Tom Kok en Nick Hekman bij Valk. Hij vindt het hoofd van de weer blessurevrije Frank Jansen, kopbal: 0-1.

De captain van OZC maakt sowieso een messcherpe indruk bij z’n rentree. Na opnieuw een goede actie van Valk, weet Jansen z’n tweede goal van de wedstrijd te maken. Maar er volgt nog een derde akte op het kunstgrasveld in de Hardenbergse gemeente.

Een foute inspeelpass op het middenveld, een aanvaller van Bruchterveld komt er tussen. De aansluitingstreffer, 1-2. Het publiek, een handjevol diehards, klapt in de handen. OZC richt zich op. Opnieuw een snelle counter. Cristian Dijk passeert z’n directe tegenstander en past de bal naar Jansen. Bam! Een hattrick en de 1-3 staat op het scorebord. Dit is tevens de eindstand. Een prima overwinning.

Aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 18 november staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. In Luttelgeest is de nummer vier van de ranglijst Tonego de tegenstander.

Opstelling, 1e helft

Mark Bennemeer, Nick Runhart, Ramon Jonkers-C, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Erwin Schuldink, Tom Kok, Tom Simons, Cristian Dijk, Niel Koggel, Jesse de Lange

Opstelling, 2e helft

Rob Schuldink, Nick Runhart, Jan Willem Bolks, Frank Merjenburgh, Nout van Keulen, Erwin Schuldink, Tom Kok, Nick Hekman, Marc Aalvink (Cristian Dijk), Frank Jansen-C, Leon Valk

Afwezig (blessure, overig)

Ruben Strating, Thomas de Boer, Niels Jansen

 

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
10 november 2017