OZC 1 blijft steken op gelijkspel in Dedemsvaart (1-1)

OZC 1 heeft zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer gelijkgespeeld. In Dedemsvaart werd het tegen SCD 1-1.

De Ommenaren hadden tot de 88e minuut met 0-1 voorgestaan. In een sterke eerste helft, scoort Niel Koggel binnen tien minuten de openingstreffer. Marc Aalvink, die ook al de voorzet gaf op de 0-1, lijkt enkele minuten later zijn basisdebuut met een treffer op te luisteren. Een dubieus vlagsignaal volgt; het doelpunt wordt afgekeurd. OZC speelt een sterke eerste helft en helpt meerdere honderd procent kansen om zeep. Bij SCD knijpen ze de handjes dicht dat het met rust slechts 0-1 staat.

Maar er volgt een totaal andere tweede helft. In de snijdende kou op sportpark de Boekweit worden de rollen omgedraaid. OZC wordt meer en meer in de verdrukking gedrukt. Toch leidt dat niet tot grote kansen voor de gastheren. Aan de andere kant kan OZC de counter mogelijkheden niet goed uitspelen. Een scenario alla Tonego uit lijkt in het verschiet te liggen. Vrouwen en kinderen eerst, de verdediging dichtmetselen en de 0-1 over de streep trekken. Het is te mooi om waar te zijn.

Een schot van net buiten de zestien kan nog verwerkt worden door Mark Bennemeer, twee rebounds later ligt de bal in het net. Op de tribune, waar de supporters zich niet wagen aan de bevroren zitplaatsen, wordt flink gejuigd, 1-1. Gezien de tweede helft een terechte score. Beide ploegen willen nog voor de winst gaan, maar de tijd is te kort. Een gemiste kans voor OZC om in te lopen op de bovenste plekken.

OZC 1 wil de mensen bedanken voor de support in Dedemsvaart. Aanstaande zaterdag spelen we om 14:30 uur, thuis op sportpark Westbroek. De tegenstander is Hardenberg ‘85. Wees welkom.

Opstelling

Mark Bennemeer, Ruben Strating, Ramon Schuldink, Ramon Jonkers, Nick Runhart, Erwin Schuldink (Frank Merjenburg), Nick Hekman, Niel Koggel, Marc Aalvink (Cristian Dijk), Frank Jansen-C, Tom Simons (Jesse de Lange)

 

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
4 december 2017