Nu wél tegen Nijeveen! (2-1)

De laatste competitiewedstrijd stond vandaag op het programma. OZC mocht het nogmaals opnemen tegen SVN, waar nog maar ongeveer een weekje terug nipt van verloren werd. Terecht of onterecht, goed of slecht, vandaag moest er gewoon gewonnen worden om nog kans te maken kampioen te worden van de derde en laatste periode. Dat gebeurde dan ook, met een 2-1 overwinning was de thuisclub te sterk voor het strijdende SVN.

 

Opstelling:

Bennemeer

Runhart (Bolks) , R Schuldink, Merjenburgh, Strating

E Schuldink, Hekman, Jansen ©

Simons, Koggel (Kok), Aalvink

Wissels/geblesseerd: Bolks, Kok, Valk, Dijk, Boer, Jonkers, Jansen

Na het eerste fluitsignaal was het direct duidelijk wat de bezoekers uit Nijeveen van plan waren, met maximale inzet en strijdlust de 3 punten over de streep trekken. OZC wist hier geen goed antwoord op te vinden. Bennie nog met goede reddingen, maar na weer een uitstekende redding kon voor de rebound van dichtbij binnen geschoten worden. Binnen 10 minuten tegen een achterstand aankijken is niet persé lekker voetballen. Echter bleek hoe meer minuten voorbij gingen, hoe beter de geelhemden in hun spel kwamen. Bennemeer moest nog een aantal ballen zijn doel uithouden, wat hij trouwens perfect deed, waarna het na ongeveer 30 minuten beter begon te lopen. Toen (de hard werkende spits) Koggel besloot de bal te schampen, zodat deze perfect voor de voeten van Runhard kwam, was de gelijkmaker een feit.

 


Klik op de foto voor meer...

Toen de thee op was begon de wedstrijd waar deze gebleven was. SVN’69 met volledige overgave, en OZC dat de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. Hier en daar waren er wat leuke aanvallen, steekpassje op Simons wat een goede kans opleverde. Aalvink die er langsheen probeert te komen en meer van dit soort dreigingen voor de goal van SVN. Het geloof van de OZC’ers groeide en dat werd beloond. Het was wederom Bennemeer die zich in de spotlight zette. Van een goed gemikte verre uittrap wist Jansen met zijn chocoladebeen de bal over de keeper te werpen. 2-1! Heerlijk. De strijders van SVN probeerden met man en macht nog te scoren, maar dit mocht niet baten. OZC hield stand en na de 90e minuut konden de handjes de lucht in.

Zaterdag maakt het vlaggenschip van OZC nog kans op de 3e periode. Winnen tegen Hardenberg is de opdracht, en dan hopen dat de rest de punten gunstig voor ons gaan verdelen.

Supporters bedankt en ook zaterdag in Hardenberg kunnen we uw steun goed gebruiken!

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
20 mei 2018