Floris en Koen nemen groots afscheid!

22 juni 2017

Vrijdagavond 9 juni was het zover. Misschien wel het grootste afscheid wat amateurvoetballers ooit hebben gehad. Floris Buitenhuis en Koen Tip namen afscheid van OZC 1. Jaren hebben beide spelers alles gegeven voor ons vlaggenschip, maar dit seizoen was het laatste seizoen in de hoofdmacht voor deze heren. Zonder twijfel is er een grootse avond voor beide heren georganiseerd.

Koen en Floris werden ontvangen door vele oud ploeggenoten waar ze jaren mee op het veld gestaan hadden. Daarnaast was natuurlijk ook het huidige OZC 1 aanwezig. Om de avond helemaal compleet te maken waren er 2 speciale gasten uitgenodigd. Eric Braamhaar wilde graag de fluit hanteren deze avond. Hij deed dit perfect en was op geen foutje te betrappen. Als klap op de vuurpijl was daar ook nog Sierd de Vos. Hij zou de gehele avond aan elkaar praten en stelde ons zeker niet teleur. Met prachtige anekdotes en mooie uitspraken werd er op sommige momenten meer gelachen dan gevoetbald.

Tijdens deze avond werden er 3 wedstrijden gespeeld. Koen en Floris speelden natuurlijk in alle wedstrijd mee. De eerste 2 potjes was OZC 1 de tegenstander van Team Floris en daarna Team Koen. Na deze tweede wedstrijd werd er afscheid genomen van de overige spelers en begeleiding die afscheid namen bij OZC 1. Hierna ging de avond verder. Koen en Floris kwamen in ludieke kostuums het veld op en mochten niet veel later samen met hun vader op het vijandelijke doel afstormen. Beide vaders scoorden! Voordat de wedstrijd dus officieel begonnen was, stond er al een 1-1 tussenstand op het scorebord. Deze wedstrijd was verder een genot voor het oog. De grote namen van weleer gooiden nog één keer de trukendoos open en de voetbalsamba was geopend op sportpark Westbroek. Sierd wist soms niet wat hij zag en verzekerde ons dat hij zeker nog eens terug zou komen in Ommen!

Met nog 1 minuut te spelen werden beide spelers tegelijk gewisseld. Beide broers stonden klaar om de heren te vervangen. De broers namen ook de kinderen van beide heren mee het veld op. Daar werden de bloemen overhandigd. Scheidsrechter Braamhaar voelde perfect aan dat dit een mooi einde was van het voetballende gedeelte van deze avond.

De spelers doken onder de welverdiende douche en Koen (en misschien Floris ook wel) konden zich hier nog een keer helemaal uitleven.

Na het douchen werden de heren in de bestuurskamer nog door verschillende mensen toegesproken. Mooie woorden klonken en op sommige plekken werd er een traantje weggepinkt. Floris en Koen openden hierna het buffet en namen het eerste biertje.

 

Wij als organisatie kijken terug op een fantastische avond en willen iedereen die hier een steentje aan bij heeft gedragen enorm bedanken! Zonder jullie was het niet zo groots kunnen worden!

 

 

Vechtdal Leeft heeft ook mooie beelden gemaakt van deze avond:

https://www.youtube.com/watch?v=ZiCSzjXAtnA&t=64s