Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie

08 januari 2018

Op zaterdag 6 januari stond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de agenda. Vele leden, vrijwilligers, sponsoren en andere genodigden waren aanwezig, de kantine zat vol.

Willem van Wijngaarden opende de receptie met de nieuwjaarstoespraak, met daarin onder andere een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018.

Hierna nam Bert Wermink het woord. De afgelopen periode is een zestal vrijwilligers bezig geweest met het opstellen van een protocol voor kampioenschappen en een protocol voor een afscheidswedstrijd. Bij het protocol voor het kampioenschap moest gekeken worden naar een alternatief voor de platte wagen.

Na wekenlang hard werken was dan nu eindelijk het moment daar: De onthulling van het “kampioenspodium”. Het verrijdbare podium is voorzien van 2 ingebouwde rookmachines, een professioneel geluidssysteem en elektra punten waardoor het podium zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Door dit podium kunnen alle teams die een kampioenschap te vieren hebben dit compleet maken met een “podiumscene”. Mochten er even geen kampioenschappen te vieren zijn dan staat het podium op een prominente plaats in de kantine voor de eveneens vernieuwde achterwand. De nieuwe wand is een blik naar het verleden en het heden, o.a. de “leden van verdienste” en de “Spelers van het jaar” zijn hierop mooi uitgelicht met LED verlichting. Daarnaast is de wand voorzien van 2 grote schermen waarop de actuele standen van Dames en Heren 1 weergegeven worden.

Via deze weg nogmaals dank aan Berthil van Lenthe, Frank Schonewille, Koen Tip, Jelmar v.d. Veen, Tom Voortman en Bert Wermink voor het opstellen van de protocollen en het ontwerpen en uitwerken van het podium en de achterwand. Beide protocollen worden over enkele weken op de website geplaatst.

Na de onthulling werd overgegaan tot het huldigen van een viertal jubilarissen.

Ad de Waard werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap.Jan Boeve, Dick Dunnewind en Erik Veurink werden gehuldigd omdat ze maar liefst 40 jaar lid van zijn OZC. Allen ontvangen ze een jubileumspeldje uit handen van de voorzitter en een bos bloemen.

 

 

 

 

  

Ook Wouter Steen (25 jaar), Evelien Olsman (25 jaar) en Gerrit Blikman (50 jaar) vieren dit jaar hun jubileum. Helaas konden zij deze middag niet aanwezig zijn.

De aanwezigen waren er ook getuige van dat Gerrit Makkinga gehuldigd werd als “Lid van verdienste”. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de verdiensten die Gerrit de afgelopen jaren voor OZC heeft gehad en nog steeds heeft. Hij ontving uit handen van de voorzitter de bijbehorende oorkonde en een bos bloemen.

Na het officiële gedeelte werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.