OZC    Actueel    Verslagen  
OZC F1 wint The Netherlands Cup 2015
OZC F1 - Komm Mit(11 - 0)16-05-2015
OZC F1 sluit het seizoen goed af en wint daarnaast terecht de 3de Netherlands Cup 2015.

In principe kunt u elke week op onze website een verslag lezen van OZC F1 van elke thuis- en uitwedstrijd. Die van de laatste wedstrijd tegen Heino F1 heeft u nog niet gezien. Hierbij een goedmaker. Ik moest toch nog een verslag schrijven van het zeer succesvol verlopen Komm Mit-toernooi (of hoe het ook gespeld mag worden) dus doe ik het even tussen neus en lippen door. Wij moesten uit. Via Lemelerveld en voormalig bowlingcentrum Jansen binnendoor naar Heino. In Heino aangekomen weet iedereen, die wel eens bij Heino gevoetbald heeft, dat er een bepaalde afslag bij de kerk in het centrum komt en dat het sportpark dan iets verder gelegen is aan de rechterkant. Maar dit keer waren het een aantal rondjes rond de kerk. Wij waren blij dat wij met de auto waren en niet met de fiets. Want in wielertermen kun je van een rondje rond de kerk verdraaid moe worden.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Tenslotte bij het sportpark van Heino aangekomen was het een parkeerplek, een kleedkamer en een veld opzoeken en voetballen. Nu is Heino al diverse keren gevallen, maar op de eerste vijf minuten na hebben ze niks in kunnen brengen. In het begin van de tweede helft ook nog iets, maar niet noemenswaardig. Het was OZC wat de klok sloeg. De ene mooie aanval na de ander. Soms kwam er een doelpunt uit en soms niet. Dit was, als afsluiting, één van de beste wedstrijden van het seizoen. Hier lieten de jongens zien dat ze erg veel geleerd hebben dit seizoen en gewoon goed kunnen voetballen. Hier wil ik dan ook tussendoor Wouter Steen erg hartelijk voor bedanken. Hij staat er toch maar elke woensdag op het trainingsveld, soms lekker in het zonnetje maar ook dikwijls in wind en regen, om de jongens de fijne kneepjes van het vak te leren, top.
Het begin was wat moeizaam, we speelden op normaal groeiend gras, onze jongens spelen liever op gras dat niet groeit. Maar naar mate de eerste helft vorderde, ging het steeds beter. Niet dat het niet goed ging, moeizaam is daarom ook niet het juiste woord, maar na de eerste goal van Pepijn uit een corner van Guus was de ban gebroken en ging het echt lopen. Vlak hierna maakte Silas op aangeven van Quinten via Guus de 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kwam Heino na 2 minuten nog wel op 1-2. Maar dit was slechts een speldenprikje. Guus maakte door tweemaal te scoren aan alle illusies van Heino een eind. De eerst op aangeven van Pepijn en bij de tweede was Silas de man van de assist.
Na een groot compliment (très bien) en een welverdiende douche voor de jongens gingen wij weer , via enkele rondjes rond de kerk, huiswaarts met de drie punten verdeeld over de auto’s van de ouders die ons heen en weer brachten. Hierover gesproken….Ik wil alle ouders, en dan spreek ik zeker ook uit naam van Arno en Wilco, heel hartelijk danken voor de kilometers die ze gemaakt hebben en voor support bij de thuiswedstrijden. Grote Klasse.

Nu dan het Komm Mit-toernooi.

Zoals boven al te lezen viel, zijn wij hier (ook ons C1 kwam als kampioen uit de bus, namens F1 van harte gefeliciteerd) kampioen geworden. Vooraf toch wel enkele kriebels in de buik van de zenuwen, maar de organisatie had ons achteraf een zeer mooi schema toebedacht. Dat zult u wel merken als u verder leest. De poulewedstrijden waren op vrijdag (2) en zaterdag (2).

Vrijdag
De eerste wedstrijd was tegen Hamburger TB uit Duitsland. Na wederzijds aftasten was het de Duitse ploeg die de score opende. Kriebels werden iets erger. Maar hierna kreeg Quinten het op de heupen en scoorde tweemaal op aan gegeven van ook tweemaal Pepijn. 2-1 was ook de ruststand, kriebels waren weer verdwenen. In de tweede helft kwam de tegenstander er niet meer uit en liepen wij via Silas (afstandsschot), Guus (eigen actie), Ramon via Pepijn en Pepijn op aangeven van Kay naar 6-1. Eerste drie punten in de pocket.
De tweede wedstrijd was tegen het tweede team van FFC Norderstedt, ook uit Duitsland. Dit was voor ons, wat achteraf bleek, een wedstrijd voor de punten en om het doelsaldo op te vijzelen. De uitslag 11-0. Hier zal ik u de doelpuntenmakers noemen maar verder niet hoe ze gingen. Maar geloof me, het was meer dan goed voetbal en weer vele mooie aanvallen. Het mooiste van deze wedstrijd was dat ze niet voor eigen succes gingen maar samen bleven spelen om meer doelpunten te maken, compliment. Guus (3x), Silas, Pepijn, Kay (4x), Ramon en Quinten.

Zaterdag

Op zaterdag kwam Merijn ons versterken. Hij was er vrijdag niet bij omdat zijn ouders zo nodig weg moesten. Nu moest het zeker goed komen. Wij hadden vrijdag al gemist.
De eerste op zaterdag moesten wij moesten tegen ons eigen F2. Altijd een lastige wedstrijd. F2 is gebrand om te winnen van de F1 en F1 denkt er te makkelijk over. En de leiders kennende, hebben ze hun jongens van F2 nog wel aangespoord in hun bespreking. Het was dan ook in het begin zeker, zoals op voorhand wel zou moeten zijn, geen makkelijke wedstrijd. Over de eerste helft wil ik verder ook niet zoveel kwijt. 0-1 door Pepijn.
De tweede helft, na een praatje in de rust met een bepaalde stemming, ging beduidend beter. De einduitslag is nog 0-5 geworden. Quinten (2x), Kay en Pepijn waren hier verantwoordelijk voor. Daarnaast natuurlijk ook Joost, Silas, Ramon, Guus, Merijn en vooral Sven. Deze jongens hebben er natuurlijk voor gezorgd dat er geen tegengoal geïncasseerd moest worden en dat de bal naar de andere helft werd gebracht. Na deze zege stonden wij al in de finale. De tweede wedstrijd van deze dag moest uitmaken of wij poulewinnaar werden of slechts tweede.

Deze wedstrijd speelden wij tegen het eerste team van FFC Norderstedt. In deze wedstrijd werd om en om gescoord. Wij openden de score via Ramon met een afstandschot. Hierna kwamen de Duitse jongens op 1-1 via een penal. Tja, Duitse scheidsrechter, Nederlandse tegenstander, dan kan dat gebeuren. Ik kan mij nog een WK voor de geest halen. Ach ja… Tevens ruststand.
Wij waren dus weer aan de beurt. Merijn was het die de goal maakte op aangeven van Pepijn. Nu was Norderstedt weer aan de beurt om een goal te maken, 2-2. Guus maakte er via Silas 3-2 van.
Nu was Norderstedt weer aan de beurt. Maar nee, geen tijd meer, einde wedstrijd. Ongeslagen, zonder puntverlies naar de finale. Dit was na de derde wedstrijd ook het doel en de jongens hebben het voor elkaar gekregen.

FINALE
Doordat Norderstedt 1 de andere drie wedstrijden, die ze speelden, gewonnen hadden, waren zij tweede in de poule. Dus speelden wij de finale tegen de ploeg waar wij zojuist tegen gespeeld hadden.
De finale bij Komm Mit is een mooie belevenis die de jongens niet snel vergeten. Gezamenlijk met de tegenstander en scheidsrechter opkomen en dan allemaal op een rij staan zoals ze dat bij een internationale wedstrijd doen. Hierna worden de namen van de spelers omgeroepen en uiteindelijk worden de volksliederen nog gespeeld.
Dan de wedstrijd. Deze was zenuwslopend. De vorige wedstrijd waren wij al aan elkaar gewaagd, deze misschien nog wel meer. Het bleef lang, erg lang 0-0 totdat Guus het genoeg vond en 1 minuut voor tijd de winnende treffer maakte. De wedstrijd rustig uitspelen en gen gekke dingen meer doen. OZC F1 - KAMPIOEN.

’S avonds de prijsuitreiking en afsluiting.
Hier mochten wij natuurlijk de beker voor de eerste prijs ophalen. Na het halen van de immense beker hebben wij er nog even ranja uit een meegenomen bidon ingedaan en iedere speler een slokje laten drinken. Dit was vooraf niet gepland en kwam spontaan op. Kinderchampagne was niet meer te halen und Bier kam nicht im Frage.
Guus moest ook nog naar voren komen omdat hij bij de F’s de Torschützenkönig geworden was.
Simion van C1 was dat geworden bij de C’s. Dat vroeg natuurlijk om foto’s van deze twee gezamenlijk.

Na diverse fotosessies van Gruble en de ouders met en zonder C1 is men voldaan huiswaarts gekeerd.

Al met al een geweldig weekend.

Bedankt Toppers.
Foto's van de wedstrijd
Fotoreportage: OZC F1 - Komm Mit Sluit de lijst met foto's
Advertentie
Meer verslagen
11-04 C2G verliest van koploper
11-04 OZC 1 krijgt lesje in effectiviteit
04-04 OZC 1 pakt diep in blessuretijd een punt
11-04 Zweten en rammen
11-04 E7 verliest
28-03 E7 wint dik!!
11-04 D5 gelijk
15-04 Makkelijke overwinning OZC C1
11-04 D2 voelt zich bestolen
11-04 8e wint weer
04-04 E6 met 4 doelpuntenmakers
11-04 F7 met wissel naar monsterscore
11-04 OZC B3 verliest ondanks 4-4-2-systeem
04-04 F6 verliest onterecht van koploper
11-04 OZC E2 speelt een goede 1e helft bij HTC
11-04 OZC F1 verliest onnodig
11-04 OZC C1 wint de stadsderby
28-03 F2 verliest van best wel gemene voetballers
21-03 F2 pakt de volle winst!
11-04 ut vierde haalt uit
11-04 F6 op stoom tegen ASC'62 F6
08-04 F2 speelt gelijk tegen koploper!
04-04 Optimistisch dubbelverslag F7
04-04 OZC D1 ook derde op Eastertoernooi
04-04 OZC E1 ook derde op Eastertoernooi
28-03 F6 zonder supermeiden naar winst
08-04 OZC F1 speelt gelijk tegen 2e plek
04-04 OZC C1 wordt 3e op Komm-mit toernooi
04-04 C3 wint van OVC
04-04 OZC d2 pakt weer een punt